Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczny i prosty placek do herbatki.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 310
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4377
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1855
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3619
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30740
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 310
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4377
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1855
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3619
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30740
Składniki
Wykonanie: Drożdże wymieszać ze śmietaną, łyżeczka cukru i mąki, następnie odstawić do podrośnięcia. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i posiekać z margaryną. Wbić jajka i zagnieść ciasto z podrośniętym rozczynem. Ciasto podzielić na dwie równe części i rozwałkować na wymiar blachy. Jedną wyłożyć na spód przygotowanej blachy.
Wyłożyć marmoladkę i przykryć druga połową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut. Kroić po dobrym schłodzeniu.