Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczny i prosty placek do herbatki.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1298
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 58
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1298
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 58
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
Wykonanie: Drożdże wymieszać ze śmietaną, łyżeczka cukru i mąki, następnie odstawić do podrośnięcia. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i posiekać z margaryną. Wbić jajka i zagnieść ciasto z podrośniętym rozczynem. Ciasto podzielić na dwie równe części i rozwałkować na wymiar blachy. Jedną wyłożyć na spód przygotowanej blachy.
Wyłożyć marmoladkę i przykryć druga połową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut. Kroić po dobrym schłodzeniu.