Do góry

Desery Przepis na:

Kruchy z orzechami i wiśniową pianką

Kruchy z orzechami i wiśniową pianką

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1683

Dodano:

Odsłon: 1227

Kruchy z orzechami i wiśniową pianką- wspaniałe ciasto!

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kruche ciasto:
    Z mąki, proszku do pieczenia, żółtek, śmietany, cukru pudru, margaryny robimy ciasto kruche. Dzielimy je na dwie części i do jednej dodajemy kakao.

  2. Pianka na ciasto ciemne:
    Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Do ubitej piany wsypujemy kisiel i chwilkę miksujemy. Wykładamy na ciasto ciemne i pieczemy do 40 minut w 180 stopniach na formie 25/36.

  3. Polewa na ciasto jasne:
    Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wsypujemy starta na małej tarce czekoladę, kokos i orzechy włoskie. Ciasto jasne smarujemy marmoladą i wykładamy na nie pianę. Pieczemy do 40 minut w 180 stopniach.

  4. Masa:
    Na mleku gotujemy budyń z cukrem do smaku. Studzimy go i ucieramy z margaryną.

    Przełożenie: Ciasto jasne- masa- ciasto ciemne różową pianką do góry- dekoracja

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń