Do góry

Desery Przepis na:

Krupniczek z cielęciną po 6. miesiącu

Krupniczek z cielęciną po 6. miesiącu

Autor:

Przepisów i artykułów: 223 Ocena: 1900

Dodano:

Odsłon: 11

Sprawdzony przepis na "Krupniczek z cielęciną po 6. miesiącu"

Składniki

  • 1/2 marchewki
  • 1/4 pietruszki
  • 1/2 ziemniaka
  • 1/4 selera
  • 1-2 łyżeczki kaszki ryżowej
  • 1 łyżeczka masła lub oliwy z oliwek
  • 20 g chudej cielęciny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Marchewkę, pietruszkę, ziemniaka i selera starannie umyj pod bieżącą wodą, obierz, opłucz i pokrój na drobne kawałki.

  2. Warzywa włóż do wrzątku, a następnie gotuj do miękkości.

  3. Mięso starannie umyj pod bieżącą wodą. Następnie ugotuj osobno cielęcinę w ok. 200 ml wody.

  4. Do ugotowanych warzyw dodaj mięso i wszystko zmiksuj.

  5. Kaszkę rozrób w około 50 ml przegotowanej wody.

  6. Połącz wszystkie i dokładnie zmiksuj.

  7. Dodaj masło lub oliwę i ponownie zagotuj zupkę.

    Źródło: Mam dziecko

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń