Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krupniczek z cielęciną po 6. miesiącu"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Marchewkę, pietruszkę, ziemniaka i selera starannie umyj pod bieżącą wodą, obierz, opłucz i pokrój na drobne kawałki.
Warzywa włóż do wrzątku, a następnie gotuj do miękkości.
Mięso starannie umyj pod bieżącą wodą. Następnie ugotuj osobno cielęcinę w ok. 200 ml wody.
Do ugotowanych warzyw dodaj mięso i wszystko zmiksuj.
Kaszkę rozrób w około 50 ml przegotowanej wody.
Połącz wszystkie i dokładnie zmiksuj.
Dodaj masło lub oliwę i ponownie zagotuj zupkę.Źródło: Mam dziecko