Do góry

Zupy Przepis na:

Krupnik

Krupnik

Autor:

Przepisów i artykułów: 125 Ocena: 2073

Dodano:

Odsłon: 3063

Pyszna, rozgrzewająca i syta zupka w chłodne dni:)

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Skrzydełka zagotować, odszumować i dodać marchew , cebulę i czosnek w kostkę, a seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubszych oczkach. Wywar przyprawiamy do smaku. Następnie dodajemy kaszę i ziemniaki drobno pokrojone w kostkę. Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy swojski przecier z pomidorów. Po zagotowaniu odczekać,aż zupka ostygnie i dodać śmietaną. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń