Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kulebiak z kurkami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić niezbyt drobno. Cebulę obrać i posiekać, usmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać pokrojone grzyby, sól i pieprz. Dusić przez około 20 minut. Ostudzić. Dodać bułkę tartą oraz jajko, wymieszać.
Z podanych składników zagnieść ciasto. Odstawić je na pół godziny do lodówki. Rozwałkować. Nałożyć wzdłuż ciasta nadzienie, zawinąć brzegi, nadając całości podłużny kształt. Posmarować roztrzepanym białkiem, piec około 30 minut w temperaturze 200°C.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium