Do góry

Dania główne Przepis na:

Kulki miesne w sosie musztardowo chrzanowo koperkowym.

Przepis dnia 2011-09-15
Kulki miesne w sosie musztardowo chrzanowo koperkowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 967

Dodano:

Odsłon: 30738

pyszne o bardzo ciekawym smaku,zainspirowalasm sie przepisem z kuchni wloskiej,jednak wszystkie skladniki to moja wizja..

Składniki

  • mieso mielone najlepiej mieszane, 500g
  • jajko, 1
  • pietruszka zielona, garsc
  • tarty parmezan, 50g
  • bulka sucha, 1
  • Cebulka szarotka, 1 wieksza
  • przyprawy,u mnie do miesa mielonego,sol pieprz,vegeta
  • olej do smazenia
  • maka do optoczenia
  • musztarda, 1lyz
  • chrzan, 1lyz
  • koper siekany, garsc
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. bulke namocz wycisnij,pietruszke,cebulke drobno posiekaj dodaj do miesa wszystkie skladniki i dobrze wymieszaj dosmacz,ja wkladam mieso do lodowki na 2 godz lepiej sie lepi mieso,ale to nie konieczne

  2. olej rozgrzej,formowac z miesa kulk wielkosci orzecha optaczac w mace podsmazyc do zrumienienia,,wszystkie kulki przelozyc do garnka zalewajac gotowana woda.

  3. do gotujacych sie kulek dodajemy lyz musztardy,lyz chrzanu i posiekany koperek dosmaczamy w razie potrzeby zageszczamy sos odrobina maki

  4. ja podaje to danie z makaronem i burakami ,ale to juz do wyboru do koloru,smakuje ze wszystkim super

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

embepe13 30 listopada 2011 Może całość do strawienia, tylko co z tym "optaczaniem w mące"? Jak pszenna, to może "opszennić" ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

koko6 15 września 2011 Bardzo fajny przepis i na pewno smakowita potrawa,robię bardzo podobne danie,ale takiej wersji jeszcze nie znaliśmy.Pozdrawiam.

49 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń