Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre aromatyczne danie z kurczaka.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 133
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 133
Składniki
Kurczaka pokroic w calosci na drobne czesci.Podgotowac 20 minut.Nastepnie odlac wode i dolac oleju tak aby kurczak smazyl sie w nim.
W czasie smazenia posypac sola i curry.Dodac pokrojona w kostke cebul i czosnek.Smazyc na malym ogniu do czasu zarumienienia cebuli.Curyy powinno byc tyle zeby potrawa nabrala koloru zolotego.
Nastepnie dolac wody tak aby pokryla rurczaka w garnku i gotowac do miekkosci.Na koniec dodac przecier pomidorowy i szczypte cukru.Sos powinien wyjsc lekko gesty.Podawac z ryzem.Zycze smacznego.