Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny kurczak na różne okazje :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 129
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 129
Składniki
Kurczaka umyj, osusz, natrzyj soląz zewnątrz i od wewnątrz, pozostaw na 1 godz w chlodym miejscu.
Farsz:2 łyżki masła utrzyj z jajkiem , wątróbkęoczyść z żyłek, opłucz i posiekaj . Połącz z masą jajeczną.Dodaj namoczoną w mleku i odciśniętą bulkę.Przypraw solą, pieprzem i szczyptą cukru.Wyrób jednolitą dość gęstą masę(jesli jest za rzedka , dodaj trochę bułki tartej ).Na koniec połócz ją z posiekaną natką i 2 łyżkami bardzo zimnej wody .Skrzydelka kurczaka odetnij do pierwszego stawu , zawiąż nicią i przytwierdz do korpusu .Napełnij kurczka dość ściśle farszenem ,zaszyj . Nóżki złóż na krzyż i zwiąż nicią. W blasze rozpuść 2łyżki masła , wlej 2 łyżki wody , ułóż kurczaka , posmarój wierzch łyżką miękkiego masła. Piecz ok 1 godz.