Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak na szpinakowej kołderce

Kurczak na szpinakowej kołderce

Autor: KasiaAsia

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 237

Dodano: 06.02.2013

Odsłon: 3182

Łatwe w przygotowaniu, tanie i smaczne danie.

Składniki

  • paczka świeżego szpinaku
  • czerwona papryka, 1 szt
  • żółta papryka, 1 szt
  • jogurt naturalny mały, 1 szt
  • mięso z kurczaka
  • SEREK TOPIONY, 1 szt
  • papryka sypka, majeranek, oregano
  • kucharek / vegeta
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szpinak płuczemy, wrzucamy na patelnię. Zalewamy jogurtem i gotujemy na małym ogniu. Papryki kroimy w paski, wrzucamy do szpinaku. Przyprawiamy do smaku. Wrzucamy kawałki serka topionego. Gotujemy do miękkości.

  2. Mięso płuczemy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą. Jak się zagotuje przyprawiamy do smaku kucharkiem, majerankiem, oregano i papryką sypką. Gotujemy do miękkości.

  3. Szpinak z papryką wykładamy na talerz, na to kładziemy mięso. Jak dodatek można dać ziemniaki, lub ryż lub to co wolimy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń