Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak po Wietnamsku

Kurczak po Wietnamsku

Autor: madziash7

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 111

Dodano: 21.09.2010

Odsłon: 2254

Egzotyczne danie dla wymagających

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka pokroić na duże kwadraty , sos sojowy , curry , imbir , paprykę , czerwoną cebulę czosnek , pieprz i sól zmieszać z kurczakiem. Pozostawić na ok. 1 godzinę . Najlepiej smakuje gdy marynatę przyrządzimy dzień wcześniej i pozostawimy na noc w lodówce.

  2. Dodać zwykłą cebulę , maggi następnie smażyć na oliwie do momentu gdy kurczak będzie mięciutki.

  3. Ja do kurczaka podaję surówkę z białej kapusty oraz specjalny ryż do sushi .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń