Przekąski Przepis na:
Kurczak satay

Składniki
- masło orzechowe, 3 łyżki
- sok z limonek, 2 sztuk
- cukier, 1 łyżeczka
- pieprz,sol, pęczek kolendry
- kolendra, pęczek
- pierś z kurczaka, 2 sztuki
- kurkuma, 4 łyżeczki
- oliwa
- patyczki do szaszłyków
- mleko kokosowe, 5 łyżek
- Miód, 2 łyżki
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
masło orzechowe, sok z limonek, cukier,mleko, kolendre, sól, pieprz, mleko miksujemy na jednolity krem
-
pierś kroimy na kawalki obtaczamy w kurkumie, miodzie, pieprzu i soli, następnie nabijamy na patyczki i podsmażamy na mocno rozgrzanej oliwie po 3-4 minz każdej strony lub można upiec w piekarniku albo grilu.
-
gotowe, podajemy z sosem
Komentarze do przepisu (2)

zosia88agata 05 października 2011Zgłoś do usunięcia
wszystkie składniki sosu mieszamy razem ze sobą0 Kto głosował? | Odpowiedz

dobew 01 października 2011Zgłoś do usunięcia
A kiedy mleczko kokosowe ?0 Kto głosował? | Odpowiedz