Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nutka orientu
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
Składniki
Ryż gotujemy 15 min w osolonej wodzie. W tym czasie pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę przyprawiamy chilli lub ostrą papryką, solą. Wrzucamy na rozgrzną patelnie i smażymy,na oleju.
Do garnka wlewamy szklankę wody,listek laurowy i ziele angielskie(2-3 ziarenka). Gotujemy tą wodę, wrzucamy 4 łyżeczki żółtego curry i i około 4 łyżeczek curry tikka, i posiekaną pietruszkę( listek laurowy wyciągamy), posiekaną kolendrę. Dodajemy śmietanę. Sos się zagęści. Do smaku dajemy sól, można troche chilli lub czegoś pikantnego. Wrzucamy usmażone mieso.
Ryż odlewamy, nakładamy na talerz. Nakładamy sos z kurczakiem na ryż, na to łyżkę śmietany i pietruszkę, lub szczypiorek :)