Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak w boczku"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Mięso umyj, osusz. Każdy filet przekrój na 2 płaty. Lekko rozbij przez folię, aby postał dosyć cienki płat mięsa. Oprósz solą, pieprzem, papryką, czosnkiem, tymiankiem. Mięso nakryj i odstaw, na co najmniej pół godziny, aby przeszło smakiem przypraw (możesz to zrobić poprzedniego dnia i pozostawić przygotowane mięso w lodówce).
Każdy płat mięsa posmaruj żurawinami i zwiń w rulonik. Owiń 2 plastrami boczku i zepnij wykałaczką.
Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Ułóż w nim roladki. Posyp rozmarynem. Nakryj naczynie, wstaw naczynie do gorącego piekarnika. Piecz ok. 45 minut w temp. 180°C, aż roladki będą pięknie zrumienione.
Podaj potrawę na liściach sałaty, udekorowaną plasterkami pora lub cebulki.
<strong>Joanna Machynia z Gorlic</strong>Źródło: Takie jest życie