Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 114
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1566
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 346
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 114
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1566
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 346
Składniki
Brokuły opłukać, gotować 3 minuty w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru. Pierś kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, mocno je podrumienić na oleju. Ryż ugotować na sypko. Cebulę ob-rać, drobno pokroić, czosnek posiekać. Ce-bulę i czosnek podsmażyć na oleju i dodać do ryżu. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami. Wymieszać z mięsem i brokułami, zalać szklanką bulionu, wierzch posypać startym, żółtym serem. Piec ok. 30 minut w temp. 200°C.