Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę. W misce zasypujemy kurczaka curry, pieprzem i solą, dokładnie mieszamy.
Na rozgrzany olej wrzucić kurczaka i podsmażyć aż kurczak się podsmaży. Całego kurczaka odsunąć łopatką na jedną stronę patelni tak żeby cały olej i wytopiony tłuszcz spłynął na 2 stronę patelni i zrobić zasmażkę, po chwili partiami dolewać mleko i mieszać już całość, aż do zgęstnienia sosu. W razie potrzeby doprawić. Podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami.