Dania główne Przepis na:
Kurczak w marynacie cytrusowej

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1986
Dodano: 06.09.2010
Odsłon: 22701
Wspaniala marynata o ciekawym cytrusowym smaku
Składniki
- sok i skorka z cytryny, 1/2 sztuki
- sok i skorka z pomaranczy, 1/2 sztuki
- miod, 2 lyzki
- swieza mieta, 2 lyzki
- oliwa z oliwek, 2 lyzki
- cumin, 1/4 lyzeczki
- platki chili, 1/4 lyzeczki
- sol, pieprz
- filety z kurczaka, 500g
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
skladniki marynaty wymieszac razem i polaczyc z kurczakiem. Marynowac minimum 2 godziny. Nabic na patyczki do szaszlykow. Grilowac lub upiec w piekarniku.
Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 08 września 2010Zgłoś do usunięcia
Trele-morele czy Ty nigdy nic nie grillowałaś ?0 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 07 września 2010Zgłoś do usunięcia
Trele-morele, gdzie Ty widzisz te czekoladowe ozdoby na tych szaszłykach z kurczaka.0 Kto głosował? | Odpowiedz

trele-morele 07 września 2010Zgłoś do usunięcia
Granita jak zwykle same pyszności. Najładniejsze są te czekoladowe ozdoby na górze, sama chętnie bym takie zrobiła!0 Kto głosował? | Odpowiedz