Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki kurczak w smietanie z koperkiem i szczypiorkiem jest wyjatkowo smaczny.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 220
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 220
Składniki
kurczaka umyć,pokroic na cztery części i ugotować do miękkości razem z warzywami i przyprawami,ugo towanego kurczaka wyjąć ,a wywar zostawić do zrobienia sosu
masło rozgrzać na patelni i lekko podsmazyc kurczaka i przełozyc do rondla,wlać troche rosołu
mąkę dokładnie wymieszać z rosołem,dodać smietane i jeszcze raz wymieszać i powoli wlewac do rondla z kurczakiem delikatnie mieszając.koper i szczypiorek pokroić i wrzucić do rondla z kurczakiem,chwilę pogotować na wolnym ogniu
taki kurczak doskonale smakuje z ziemniakami lub ryżem i mizeria ale ja wolę do tego kurczaka podać sałatę z truskawkami i sosem winegret