Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak w ziołach"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Pierś kurczaka oczyszczam, myję i kroję na pół.
Oliwę oraz sok z cytryny mieszam, dodaję wszystkie przyprawy, dokładnie miksuję. Smaruję filety marynatą i wstawiam je do lodówki na ok. pół godziny.
Następnie każdą połówkę piersi szczelnie owijam folią aluminiową i piekę w rozgrzanym do 180oC piekarniku ok. 20 min.
60 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji 3,80 zł • Przepis na 2 porcje
Ewelina Pędzikowska z KutnaŹródło: Kobieta i życie