Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak przygotowany według tego przepisu jest kruchy, soczysty i bardzo aromatyczny. Polecam!
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 153
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10524
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 153
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10524
Składniki
Każdą pierś podziel wzdłuż na dwie części tak, żeby powstały 4 kotlety. Lekko rozbij je tłuczkiem do mięsa. Posól i popieprz z każdej strony. Jajka połącz z mlekiem. Bułkę wymieszaj ze słodką papryką i tymiankiem. Mięso panieruj kolejno w jajku i tartej bułce z przyprawami. Usmaż na złoto z każdej strony. Podawaj z ziemniakami i ulubionymi dodatkami.