Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z chrupiącą skórką.

Kurczak z chrupiącą skórką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 146 Ocena: 1927

Dodano:

Odsłon: 1254

Kurczak w tym wydaniu przypadnie każdemu do gustu. Jest łatwy i dziecinnie prosty w wykonaniu.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kurczaka dokładnie umyć i odciąć nadmiar tłuszczu.

  2. Przyprawę wymieszać z olejem i dokładnie natrzeć całego kurczaka.

  3. Cebulę pokroić w piórka i obłożyć nią kurczaka, również wnętrze.

  4. Tak przygotowanego kurczaka włożyć do naczynia żaroodpornego i zostawić w lodówce na 12 - 24 godz.

  5. Piec w piekarniku bez przykrycia ok 1,5 - 2 godz w 180 stopniach.
    Kurczaka można podać z ziemniakami lub ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń