Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z grilla

Kurczak z grilla

Autor: XblondiX

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 45

Dodano: 06.05.2010

Odsłon: 40716

Pyszne, mało kalorii bo z grilla więc bez smażenia na tłuszczu.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Udka obrałam ze skórki bo jej nie lubię jak ktoś lubi ro może być ze skórką. Układamy w misce. Kroimy cebulę na krążki, gnieciemy w ręku żeby puściła sok i wrzucamy na udka.

  2. Do słoika wlewamy 1 łyżeczkę oleju, 2 łyżki stołowe miodu, wyciskamy sok z całej cytryny, wyciskamy czosnek, wrzucamy wszystkie przyprawy. Zakręcamy słoik i potrząsamy żeby się wszystko wymieszało.

  3. Polewamy kurczaka, mieszamy razem i wstawiamy do lodówki najlepiej na 2 dni wtedy wszystko się "przegryzie" i smakuje niesamowicie.

  4. I najważniejsza rzecz w tym momencie potrzebny jest facet! Przecież nie będziemy się brudziły grillem he he ;) żarcik

  5. Więc grillujemy ok 30 min, po 15 minut na każdą ze stron. Kurczak misi się pięknie przypiec na wierzchu.

  6. Podajemy z warzywami i chlebkiem lub ziemniakami, kompozycja dowolna.

  7. Smacznego !!!! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń