Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cały obiad z rękawa!
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4848
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7493
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 1019
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4848
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7493
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 1019
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Składniki
Podzieliłam kurczaka na porcje, plecki i lotki odłożyłam na rosół,- nikt nie przepada za nimi i poza tym są po upieczeniu suchawe. Kurczaka posypałam przyprawami.
Umyłam ziemniaki, marchew obrałam i pokroiłam z grubsza,a cebulę obrałam i pokroiłam w ósemki. warzywa tez posypałam przyprawami i wrzuciłam je do rękawa. na dno dałam odrobinę oleju , aby nic się nie przypaliło.
Kurczaka położyłam na warzywach, wytapiający się tłuszcz wystarczy do pieczenia. Na dno wlałam chlust białego wina- mięso będzie bardziej wilgotne. Piekarnik nastawiłam najpierw na 180 stopni, a po pół godzinie zmniejszyłam na 170.
W sumie piekłam kurczaka około 1,5 godziny- musi zacząć ładnie pachnieć w kuchni. Pieczenie w rękawie jest bardzo praktyczne, mięso jest delikatne i soczyste i nie trzeba czyścic piekarnika.
Smacznego :)