Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurki w gulaszu"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 97
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 97
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Składniki
Mięso opłucz i pokrój w kostkę. Obsmaż w głębokim rondlu na 3 łyżkach oleju. Dodaj posiekaną cebulę. Dopraw. Dodaj koncentrat pomidorowy, posyp mąką i wymieszaj. Wlej litr wody, dodaj liść laurowy. Przykryj i gotuj ok. 1,5 godz.
Papryki oczyść i pokrój. Dodaj do mięsa na pół godziny przed końcem gotowania. Grzyby oczyść i pokrój. Smaż 5 minut na 2 łyżkach oleju. Dodaj do mięsa, dopraw solą, pieprzem i papryką.
Rozłóż gulasz na talerze, posyp posiekaną pietruszką.
Czas przygotowania: 120 minut 420 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień