Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurki w gulaszu

Kurki w gulaszu

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4431

Dodano:

Odsłon: 4

Smaczny pomysł na "Kurki w gulaszu"

Składniki

  • kg mięsa na gulasz
  • 5 łyżek oleju
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 czubate łyżki mąki
  • 350 g kurek (lub grzybów mieszanych)
  • 1 liść laurowy
  • 1 czerwona papryka
  • słodka papryka
  • pół pęczka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso opłucz i pokrój w kostkę. Obsmaż w głębokim rondlu na 3 łyżkach oleju. Dodaj posiekaną cebulę. Dopraw. Dodaj koncentrat pomidorowy, posyp mąką i wymieszaj. Wlej litr wody, dodaj liść laurowy. Przykryj i gotuj ok. 1,5 godz.

  2. Papryki oczyść i pokrój. Dodaj do mięsa na pół godziny przed końcem gotowania. Grzyby oczyść i pokrój. Smaż 5 minut na 2 łyżkach oleju. Dodaj do mięsa, dopraw solą, pieprzem i papryką.

  3. Rozłóż gulasz na talerze, posyp posiekaną pietruszką.

  4. Czas przygotowania: 120 minut 420 kcal/1 porcja

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń