Do góry

Przetwory Przepis na:

kurki w słonej zalewie

kurki w słonej zalewie

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 236

Dodano:

Odsłon: 5290

zawsze robię takie na zimę

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kurki oczyścić, dobrze umyć i gotować ok. 15 minut, wystudzić. zalewa: na każdy litr wody dodać łyżkę soli ( na tą ilość ja robiłam zalewę z 1,5 litra ) Kurki przełożyć do słoików, zalać wcześniej przygotowaną zalewą, zakręcić. Pasteryzować 2 razy. Pierwszego dnia godzinę, drugiego 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 19 sierpnia 2012 kurki uwielbiam w każdej postaci,a tak zrobione na zimę jak znalazł.Podpowiem jeśli można - ja zamrażam po lekkim zblanszowaniu i ostudzeniu - szybciej i energooszczędnie.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń