Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy to danie jest bardzo smaczne i proste do przyrządzenia. Aromat curry unosi się w całym domu. Posmak ostrości curry i słodkości ananasa świetnie ze sobą współgrają. Danie można przyrządzić z ryżem, kuskusem, makaronem lub z czym sobie tylko zażyczycie. Serdecznie polecam wszystkim tę potrawę:)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
Składniki
Cebulę i pierś z indyka, paprykę, ananasa kroimy. Na rozgrzanym oleju podsmażamy na początku cebulę. Gdy cebula się zarumieni wrzucamy mięso i smażymy do czasu gdy również będzie rumiane. Gdy mięso z cebulą się podsmaży dodajemy po kolei papryki i ananasa. Podlewamy 100 ml wody, przykrywamy i dusimy składniki razem ok 30 min. W między czasie doprawiamy wg. uznania wyżej podanymi przyprawami. Polecam nie oszczędzać zwykłego curry, ponieważ to jest najważniejsza przyprawa dodająca daniu wspaniałego aromatu i smaku. na wierzch potrawy można zetrzeć ser żółty, posypać czosnkiem niedźwiedzim. Smacznego:)