Do góry

Przekąski Przepis na:

Kwiat cukinii z warzywnymi frytkami

Kwiat cukinii z warzywnymi frytkami

Autor: MP3-ka

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1505

Dodano: 16.12.2012

Odsłon: 1090

Robi wrażenie :)

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kwiat cukinii z frytkami to dobry pomysł na dodatek do mięsa czy ryby kwiaty cukinii powinny być większe od kciuka, tak by można było włożyć do nich farsz, a później "skręcić"

  2. z kwiatów pozbywamy się "środka" (pręciki)

  3. drobno posiekaną pietruszkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, chili w proszku dodajemy do serka, mieszamy

  4. jajko, skrobię i mleko mieszamy trzepaczką

  5. kwiaty cukinii wypełniamy farszem i "skręcamy" na końcach, zanurzamy w cieście naleśnikowym i kładziemy na mocno rozgrzaną patelnię, opiekamy z dwóch stron ( w międzyczasie polewałam kwiaty resztką ciasta naleśnikowego - tak by obtoczyło je "grubiej")

  6. cukinię, pietruszkę, (marchewkę) kroję w cienkie paski, smażę na gorącej patelni z odrobiną przypraw

  7. kwiat cukinii z frytkami to dobry pomysł na dodatek do mięsa czy ryby, kwiaty cukinii powinny być większe od kciuka, tak by można było włożyć do nich farsz, a później "skręcić"

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń