Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
W 100 ml mleka rozpuść drożdże i cukier. Dodaj kilka łyżek mąki, wymieszaj i odstaw na 30 min.
Rozczyn połącz z resztą mąki, mleka i soli, wymieszaj. Pozostaw na pół godz.
Z ciasta uformuj 4 placki. Odstaw na kwadrans, po czym usmaż na głębokim oleju.
Z 3 łyżek oliwy, ząbka czosnku i 3 łyżek wody zrób sos. Posmaruj nim placki, posyp startym serem, polej keczupem.Źródło: Kurier TV