Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lasagne z truskawkami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Ten deser można zapiec z bezą.
Płaty lasagne obgotowujemy przez chwilę w osolonym wrzątku, wyjmujemy i smarujemy stopionym masłem, aby się nie skleiły.
Oddzielamy żółtka od białek. Twaróg ucieramy z żółtkami, połową cukru i cukrem waniliowym. Białka ubijamy z resztą cukru na pianę i dodajemy do twarogu. Owoce czyścimy, myjemy. Większe truskawki kroimy na kawałki, mniejsze zostawiamy w całości.
Dno natłuszczonej brytfanny wykładamy płatami makaronu, który smarujemy kremem z twarogu. Na krem wykładamy część owoców. Przykrywamy je kolejnymi płatami lasagne, smarujemy twarogiem, posypujemy owocami itd. Ostatnią warstwę powinien tworzyć makaron posmarowany twarogiem.
Pieczemy około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 170°C. Podajemy na ciepło.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 3 zł</strong>
Wartość odżywcza 1 porcji 390 kcal Białko 17,2 g/ Tłuszcz 11 g/Węglowodany 78 gŹródło: Rewia