Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki z białą kiełbasą

Łazanki z białą kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2047 Ocena: 45928

Dodano:

Odsłon: 1572

Proste danie, a tak wielu zniewala. Tym razem w wersji mieszanej z białą kiełbasą.

Składniki

  • 4 pętka białej kiełbasy
  • 4 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 300 g kiszonej kapusty
  • 300 g makaronu typu łazanki
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kiełbasę gotujemy z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego ( od zimnej wody, około 40 min ). Kiełbasę wyjmujemy, kroimy w talarki.

    Wodę odcedzamy do garnka, dodajemy pokrojone kapusty. Dusimy na wolnym ogniu. Do czasu, kiedy płynu prawie ubędzie.

    Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

    Wszystkie składniki mieszamy, smażymy na wolnym ogniu, doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń