Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki z mięsem z rosołu

Łazanki z mięsem z rosołu

Autor: KatarzynaM

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 1503

Dodano: 11.04.2018

Odsłon: 547

Jeśli tak jak ja macie problem co zrobić z mięsem z rosołu to koniecznie musicie rzucić okiem na ten przepis

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę przepłukać i ugotować do miękkości.

  2. Mięso z rosołu obrać i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę.

  3. Na patelni rozgrzać olej i wrzuć cebulę, poczekać aż się podsmaży i dodać pokrojone mięso. Przesmażyć i na koniec dodać ugotowaną kapustę.

    Łazanki ugotować według przepisu na opakowaniu.

  4. Kapustę podsmażoną z cebulką i mięsem doprawić solą i pieprzem. Można też dosypać ziół. Ja często daję gotową mieszankę, taką do bigosu. Potem przełożyć do naczynia i rozdrobnić blenderem. Można także wszystko wcześniej drobno pokroić, ale po co się męczyć. Blenderem też wychodzi super :)

  5. Kiedy wszystko jest już gotowe w większym garnku należy wymieszać łazanki razem z farszem. Podawać ciepłe posypane natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń