Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki ze swojską kiszoną kapustą z wiejską kiełbasą.

Łazanki ze swojską kiszoną kapustą z wiejską kiełbasą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 541 Ocena: 9649

Dodano:

Odsłon: 825

Końcówka mojej własnej kiszonej kapusty,co zrobić? Miał być bigos,zrobiłam łazanki bo szybko i smacznie.:)

Składniki

  • kiszona kapusta około 80dkg
  • makaron łazankowy 25dkg
  • kiełbasa wiejska 1/2 kg
  • boczek wędzony 15dkg
  • cebula 2 szt
  • marchew duża jeśli nie ma w kapuście
  • masło 1/2 kostki
  • lubczyk suszony łyżka
  • pieprz,maggi do smaku
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę ugotować przez 40min.Jeśli nie mamy własnej to dodać kminek,startą marchew,ziele 6 szt i liście laurowe-do gotowania.Ja do domowej kiszonej kapusty daję te składniki wyżej wymienione.

    Cebulę pokroić w kostkę ,zeszklić na maśle,dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz boczek.
    Smażyć około pół godz.

  2. Wystudzoną kapustę mocno odcisnąć rękoma i pokroić na mniejsze kawałeczki.

    Dodać do wędlin i podsmażać chwilę. W między czasie ugotować makaron,odcedzić i dodać do kapusty.
    Doprawić do smaku,dodać lubczyk,pieprz maggi,zasmażyć .


  3. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 07 kwietnia Danusiu...w pracy słyszałem co jakiś czas "łazanki", chociaż to nie to słowo wypowiadali :P Pycha <3 Każda wersja jest dla mnie idealna <3 Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kate85 06 kwietnia Ooo matko! Ależ to musi być dobre :) Uwielbiam! Zapisuję sobie w notesiku - będę pamiętać, że mam w najbliższym czasie zrobić!!! xD Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 06 kwietnia Ale smaki! jeszcze z wlasna kapusta! uwielbiam to danie, do tego troszeczke inne od tego, ktore znam :) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń