Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo

Leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 125 Ocena: 2073

Dodano:

Odsłon: 3411

Szybkie i pyszne:)

Składniki

  • kiełbaska śląska 4 pętka
  • pieczarki pól kg
  • cebula 2
  • papryka czerwona konserwowa 1 słoik 400g
  • marchewka z groszkiem i kukurydzą 1 słoik 400g
  • koncentrat pomidorowy 1 puszka
  • keczub 4 łyżki
  • serek topiony śmietankowy 1szt
  • papryka ostra szczypta
  • papryka słodka szczypta
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kiełbaskę kroimy w pół plasterki, cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Przekładamy do garnka dodajemy pokrojone pieczarki w plastry i paprykę w paski, podlewamy pół szklanki wody. Gdy składniki będą w miarę miękkie dodajemy marchewką z groszek i kukurydzą wraz z zalewą. Doprawiamy i dodajemy koncentrat. W małym rondelku wlewam 4 łyżki wody i dodaje pokruszony serek, gotujemy aż się dokładnie rozpuści. Następnie rozpuszczony serek przelewamy do lecza mieszamy i ponownie gotujemy aż składniki się dobrze połączą. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń