Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuszące aromatem,cieszące kolorami,smakujące słonecznym latem ...tak dobrze chyba każdemu znane leczo.. Wiele jest jego wariantów,moja dzisiejsza propozycja jest wegetariańska,jednak gwarantuje,że zasmakuje w niej każdy. Zapraszam:)
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 242
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 911
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 82
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 138
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 663
Polecam.
Odsłon: 249
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 242
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 911
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 82
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 138
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 663
Polecam.
Odsłon: 249
Składniki
Wszystkie warzywa dokładnie myje,papryki obieram ze skórki obierakiem,ale nie trzeba tego robić ;) Następnie kroje je w kostkę.
Pomidory sparzam wrzątkiem,obieram ze skórki i również kroję w kostkę.
Cukinie obieram ze skórki,następnie przekrajam ją wzdłuż,jeśli jest dużo pestek to usuwam je,następnie kroję w półksiężyce.
Cebule i czosnek kroje w drobną kosteczkę.
W garnku rozgrzewam olej,pierw podsamżam cebulkę wraz z czosnkiem,do momentu zeszklenia cebuli.
Kolejno do garnka dodaję papryki,po kilku minutach,cukinię. Przykrywam garnek pokrywką i duszę składniki na wolnym ogniu.
Po około 5 minutach,dodaję pomidory oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszam,nakrywam pokrywką i duszę do miękkości warzyw na małym ogniu.
Na koniec,odkrywam garnek by płyn trochę odparował. Gotowe .. Smacznego!