Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo wegetariańskie

Leczo wegetariańskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 95

Dodano:

Odsłon: 4199

Kuszące aromatem,cieszące kolorami,smakujące słonecznym latem ...tak dobrze chyba każdemu znane leczo.. Wiele jest jego wariantów,moja dzisiejsza propozycja jest wegetariańska,jednak gwarantuje,że zasmakuje w niej każdy. Zapraszam:)

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa dokładnie myje,papryki obieram ze skórki obierakiem,ale nie trzeba tego robić ;)

    Następnie kroje je w kostkę.

  2. Pomidory sparzam wrzątkiem,obieram ze skórki i również kroję w kostkę.

  3. Cukinie obieram ze skórki,następnie przekrajam ją wzdłuż,jeśli jest dużo pestek to usuwam je,następnie kroję w półksiężyce.

  4. Cebule i czosnek kroje w drobną kosteczkę.

  5. W garnku rozgrzewam olej,pierw podsamżam cebulkę wraz z czosnkiem,do momentu zeszklenia cebuli.

  6. Kolejno do garnka dodaję papryki,po kilku minutach,cukinię.

    Przykrywam garnek pokrywką i duszę składniki na wolnym ogniu.

  7. Po około 5 minutach,dodaję pomidory oraz wszystkie przyprawy.

    Dokładnie mieszam,nakrywam pokrywką i duszę do miękkości warzyw na małym ogniu.

  8. Na koniec,odkrywam garnek by płyn trochę odparował.

    Gotowe ..
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń