Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo z białą kiełbasą.

Leczo z białą kiełbasą.

Autor: kuchmariola63

Przepisów i artykułów: 895 Ocena: 7955

Dodano: 22.03.2018

Odsłon: 333

Leczo z białą kiełbasą podane z kaszą gryczaną. Polecam.

Składniki

  • biała kiełbasa 4 szt.
  • papryka czerwona słodka 1 szt.
  • pieczarki 30 dag
  • pomidory krojone 1 puszka
  • cebula 5 szt.
  • domowa pasta rosołowa 1 łyżka lub 1 kostka rosołowa kupna
  • koper
  • Sól morska
  • Pieprz ziołowy
  • kasza gryczana 1,5 szklanki
  • woda 3 szklanki
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kiełbasę parzymy w 75 stopniach Celsjusza 20 minut, pieczarki myjemy, kroimy na połówki i obgotowujemy 15 minut. Cebule obieramy, kroimy w pół plastry i smażymy razem z pieczarkami do momentu ładnego zeszklenia się cebuli.

  2. Zeszkloną cebulę , pieczarki, przekładamy do garnczka, wlewamy szklankę wody i dusimy na wolnym ogniu. Dodajemy pokrojone w 3 centymetrowe kawałki białą kiełbasę, pokrojoną w kawałki czerwoną paprykę, domową pastę rosołową i pomidory z puszki. Dusimy na wolnym ogniu kilkanaście minut aż papryka puści sok i zmięknie. Dodajemy pokrojony drobno koper, mieszamy, doprawiamy do smaku w razie potrzeby. Kończymy gotowanie. W między czasie parzymy kaszę gryczaną w 3 szklankach osolonej wody. Leczo podajemy z parzoną kaszą gryczaną.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń