Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo z cukini

Leczo z cukini

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 1299

Leczo z cukini świetnie sprawdza się na letnie obiady :) Można podawać z ugotowanym ryżem lub ziemniakami, ale także dobrze sprawdza się jako samodzielne danie.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy, następnie smażymy na łyżce oleju na głębokiej patelni. Kroimy kiełbasę idodajemy do cebuli i czosnku, chwilę wszystko jeszcze podsmażamy, nastepnie obieramy pieczarki i kroimy w paski, dodajemy na patelnię i dusimy chwilę pod przykryciem. Kolejno obieramy i kroimy w kostkę cukinię i wrzucamy na patelnię. Paprykę i pomidory zaparzamy we wrzatku po czym zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę, dodajemy to do naszego leczo i pod przykryciem dusimy kilka minut do miękkości cukini.

  2. Po podduszeniu całości dodajemy przyprawy, zgodnie z uznaniem.
    Na koniec dodajemy przecier pomidorowy.
    I nasze danie jest gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewus71 23 lipca 2014 Leczo bardzo lubię
Pychotka, a przede wszystkim jest szybkie w wykonaniu
Dziś zabiorę się za gotowanie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń