Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z warzywami z dodatkiem wędliny jest sycące i bardzo smaczne. Warto go przygotować w chłodne, jesienne dni.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17311
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 154
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 129
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4887
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17311
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 154
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 129
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4887
Składniki
Cebulę i czosnek pokroić i zeszklić na rozgrzanej oliwie, wsypać pokrojoną w kostkę paprykę bez nasion, podsmażyć.
Obraną dynię bez miąższu z pestkami i cukinię razem ze skórką pokroić w kostkę.
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w pół krążki, podsmażyć na patelni.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, ugotować na pół miękko w osolonej wodzie. Do papryki z cebulą wsypać pokrojoną cukinię i pół miękkie ziemniaki, wlać odrobinę wody z rozpuszczoną kostką rosołową, gotować około 10 minut.
Następnie dodać kiełbasę, dynię i pomidory, gotować do miękkości warzyw.
Połączyć z ketchupem i koncentratem pomidorowym, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, zagotować.