Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo z fasolki szparagowej.

Leczo z fasolki szparagowej.

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 275

Dodano:

Odsłon: 5091

Szybkie , sycące i smaczne danie z wykorzystaniem własnych warzyw.

Składniki

  • 1,5 kg ugotowanej fasolki szparagowej
  • 60 dag kiełbasy (u mnie krucha)
  • 2 średnie cebule
  • 1 czerwona papryka
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3/4 szklanki wody
  • 3-4 łyżki oleju
  • sól, odrobina cukru, pieprz i wędzona papryka do smaku
  • 2-3 ząbki czosnku
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Fasolkę umyć, odciąć końce i każdą przekroić na 2-3 kawałki.
    Ugotować w wodzie z dodatkiem soli i łyżki cukru.
    Przelać na sicie zimną wodą .

  2. Cebulę pokroić i "zeszklić" na oleju.
    Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz koncentrat pomidorowy wymieszany z wodą , oraz pokrojoną paprykę.
    Połączyć z ugotowaną wcześniej fasolką. Wymieszać i doprawić .
    Chwilę dusić na wolnym ogniu.
    Przed podaniem udekorować gałązką świeżego koperku.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń