Do góry

Dodatki Przepis na:

Lekka mizeria z octem

Lekka mizeria z octem

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 2533

Dodano:

Odsłon: 709

Pyszna mizeria z octem i oliwa. Bedzie samkowac bardzo dobrze jako dodatek do obiadu na upalne dni. Bardzo popularna forma mizerii w Niemczech. Polecam serdecznie.

Składniki

  • kilka ogoreczkow gruntowych
  • 1 mala cebula, garsc koperku
  • ocet 1 lyzka
  • oliwa 3 lyzki
  • sol i pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ogorki obieramy, kroimy na cienkie plasterki, dodajemy drobno pokrojona cebulke i koperek. Przyprawiamy sola i spora iloscia czarnego pieprzu.
    Dodajemy 1 lyzke octu i 3 lyzki oliwy. (Opcjonalnie, w zaleznosci od upodobania, mozna doslodzic lyzeczka miodu. Mi bardziej smakuje w wersji - na slono.)
    Mieszamy i odstawiamy do lodowki na pol godzinki.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 16 lipca Uwielbiam takie przepisy, z podstawowych skladnikow otrzymuje się bardzo pelny smak! Odpowiedzi: 8 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń