Do góry

Dania główne Przepis na:

Lekka wątróbka drobiowa

Lekka wątróbka drobiowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 381

Dodano:

Odsłon: 26379

Bardzo lekka wątróbka. Świetnie komponuje się z surówką z marchwi.

Składniki

  • wątróbka drobiowa, 700g
  • cebule, 2 średnie
  • kostka rosołowa, 1 szt.
  • woda, 1,5 szklanki
  • sól, pieprz, do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wodę wlać na patelnię, dodać kostkę rosołową i czekać, aż się rozpuści.

  2. W tym czasie wątróbkę obrać z błonki i pokroić na mniejsze kawałki.

  3. Gdy kostka się rozpuści dodać wątróbkę i przykryć. Gotować ok. 10-15 min ( czas zależny od preferowanego poziomu krwistości ) co jakiś czas mieszając.

  4. W międzyczasie pokroić cebulę w drobne talarki. Dodać do wątróbki.

  5. Następnie doprawić solą i pieprzem i gotować jeszcze chwilę, by odparował nadmiar wody. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń