Do góry

Desery Przepis na:

Lekki deser tropikalny

Lekki deser tropikalny

Autor: damian15

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano: 21.02.2010

Odsłon: 368

Jest lekki orzeźwia i jest przy tym niebiańsko słodki

Składniki

  • papaja, (połowa i musi być pomarańczowo żułta,można zastąpić ją kiwi)
  • bita śmietana
  • cukier i tłusta smietana do przygotowania karmelu
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ok.8 kiwi lub dojrzałą papaję należy obrać,pozbyć się pestek z papaji i zmiksować w blęderze następnie rozrobić karmel z około 15-20 łyżek cukru i 150ml śmietany,zalać tym wcześniej zmiksowaną papaję lub kiwi i wstawić do lodówki na ok. 10 min.Następnie nałożyć około 5 cm bitej śmietany i położyć ćwiartkę mandarynki.I gotowe. Należy podawać w wysokim kieliszku do wina. Na zdjęciu zamiast na wierzchu mandarynki są pestki z papaji lecz ja wole dawać tam mandarynkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń