Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekki deser winogronowy"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 625
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 187
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 625
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 187
Składniki
Galaretkę wiśniową i brzoskwi niową rozpuść oddzielnie każdą w 3/4 szklanki wody. Galaretkę kiwi rozpuść w pół szklanki wody. Do pucharków wlej warstwę wiśniowej galaretki. Odstaw do stężenia.
Serek homogenizowany wymieszaj ze śmietaną, podziel na pół. Jedną część wymieszaj z połową galaretki brzoskwiniowej, napełnij pucharki. Odstaw do stężenia. Wlej resztę galaretki brzoskwiniowej.
Pozostałą masę serową wymieszaj z resztą galaretki wiśniowej. Napełnij pucharki. Ułóż przekrojone na pół winogrona, zalej tężejącą zieloną galaretką i resztą wiśniowej. Odstaw do stężenia.Źródło: Chwila dla Ciebie