Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekki jogurt z płatkami i owocami"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 236
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 236
Składniki
SKŁADNIKI:
Przygotuj wybrane owoce – jeśli są świeże, umyj, pokrój; te z zalewy osącz, większe suszone (np. morele) pokrój lub pokrusz (np. chipsy bananowe lub jabłkowe).
Jogurt naturalny ponalewaj do szerszych szklanek lub do miseczek, wsyp owoce, otręby (ilość wg uznania) oraz po porcji płatków. Od razu podawaj (zanim płatki namiękną).
Jeśli lubisz słodkie śniadania, jogurt z płatkami oraz owocami możesz dodatkowo doprawić płynnym miodem, np. lipowym, akacjowym, spadziowym lub gryczanym. Zamiast miodu możesz użyć także syropu, np. klonowego lub z agawy.
GDOBRY POMYSŁ Do jogurtu warto dodać też posiekane orzechy, np. włoskie, pekan, nerkowca.Źródło: Świat kobiety