Do góry

Dania główne Przepis na:

Lekki mielony

Lekki mielony

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1395

Dodano:

Odsłon: 7418

Kto powiedział że hamburger musi być podawany w bułce?

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. jedną cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na patelni

  2. zeszkloną cebulę dodajemy do mięsa mielonego, doprawiamy pieprzem, sosem sojowym i dokładnie mieszamy

  3. na desce do krojenia rozkładamy centymetrową równą warstwę mięsa i podobnie jak ciasto na pierogi wykrawamy okręgi przy pomocy np kufla do piwa

  4. smażymy mięso często obracając

  5. pomidory pokrojone w paski mieszamy z cebulą i doprawiamy pieprzem i solą

  6. na talerzu układamy kilka liści sałaty, na każdym z nich układamy po jednym kotlecie, na górę kładziemy trochę pomidorów z cebulą

  7. całość polewamy odrobiną octu balsamicznego wymieszanego z oliwą z oliwek

  8. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

beti83 17 czerwca 2010 fajnie podane mielone - jeśli liście kapusty byłyby odpowiednio duże można by zawinąć w nie burgery z dodatkami

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń