Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekki rosół z kurczaka"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 179
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 101
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1800
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 59
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 179
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 101
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1800
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 59
Składniki
Kurczaka podziel na kawałki, zdejmij skórę. Zalej zimną wodą do 2/3 wysokości garnka. Zagotuj, usuń szumowinę.
Warzywa obierz, umyj, pokrój na kawałki. Cebulę opal na ogniem. Warzywa włóż do garnka, wsyp 1-2 łyżeczki soli, gotuj ok. 2 godz. na małym ogniu. Mleko zagotuj, wsyp kaszę. Chwilę gotuj.
Rozsmaruj na tacy, ostudź. Z kaszy foremką wykrój gwiazdki. Zalej gorącym rosołem, udekoruj natką.
<strong> Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie