Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekki sorbet z owoców kiwi"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
Składniki
Zagotuj 300 ml wody z cukrem. Po 5 minutach zdejmij z ognia, ostudź. Kiwi obierz ze skórki. Owoce opłucz, pokrój na mniejsze kawałki (1 sztukę odłóż). Przełóż do malaksera. Zmiksuj. Mus przełóż na gęste sitko, a następnie przetrzyj łyżką.
Mus połącz z syropem cukrowym i miętowym. Białka ubij na sztywno z sokiem z cytryny. Dodaj do musu. Masę przelej do metalowej formy. Zamrażaj ok. 3 godz. Co pół godziny mieszaj. Gotowy sorbet nałóż do pucharków. Udekoruj plasterkami odłożonego kiwi i miętą.Źródło: Świat kobiety