Do góry

Dania główne Przepis na:

Lekkie risotto

Przepis dnia 2011-09-20
Lekkie risotto

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6050

Dodano:

Odsłon: 11321

Lekki obiad na koniec lata

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na gorącą oliwę wrzuciłam pokrojone w plasterki marchewkę, w kosteczkę cukinię, w piórka cebulę i 6-7 łyżek ryżu. Podsmażyłam chwilkę, po czym dolałam ok. 0,5 litra wody, szczyptę chili, osoliłam i przykryłam. Dusiłam na niewielkim ogniu pilnując, aby pęczniejący ryż nie wchłonął całej wody. Kiedy ryż był prawie miękki dodałam garść siekanej natki pietruszki. Dusiłam jeszcze ok. 5 minut. Dla smaku na koniec dodałam łyżkę jasnego sosu sojowego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kathleen 18 września 2011 Trafnie opisałaś to risotto;) Przepis do ulubionych.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń