Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 12-06-2008
dla amatorów dużej ilości kalorii
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Mięso podsmażyc na dużym ogniu (mocno przypiec) pod koniec dodajac cebulkę żeby się zeszkliła. Dołożyć wszystkie przyprawy i podlać wodą tak, żeby przykryc mięso- dusic po przykryciem ok 1 godz czasem mieszając. Następnie odkryć - podkrecić gaz na max i odparowac resztę płynu (trochę to potrwa , nieco płynu może zostać, Zalać śmietaną i smażyć w niej mięso jeszcze ok 15 min aż śmietana zacznie ciemnieć. Wówczas danie jest gotowe. Podaję je z kaszą pęczak i sałatką , posypane zieleniną.Strasznie tuczące :)