Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne puszyste ciasto rozpływające się w ustach.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1134
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 178
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 382
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1134
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 178
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 382
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą, szklistą masę. Następnie ciągle ubijając dodawać stopniowo olej, obie mąki, proszek do pieczenia , a na koniec partiami szpinak.
Blaszkę 30x24 wyłożyć papierem do pieczenia. ,a następnie wyłożyć ciasto. Piekarnik nagrzać do 180 st. i piec ok 40 min. Zimne ciasto podzielić na 2 części ( z każdej odciąć równo pasek 1 cm i pokruszyć ).
Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder, a następnie dodawać serek i delikatnie ubijać. Na koniec dodać śmietan fix. Chwilę ubijać do połączenia składników. Połowę masy wyłożyć na 1 placek.
Galaretki rozpuścić we wrzątku, a następnie wsypać mrożone maliny i energicznie mieszać, aby maliny połączyły się z galaretką. Masę malinową wyłożyć na placek z masą śmietanową i przykryć 2 plackiem, lekko docisnąć. Następnie wyłożyć drugą połowę masy. Wyrównać wierzch i posypać pokruszonym ciastem. Schłodzić. Życzę smacznego :)