Do góry

Desery Przepis na:

Letni bigos z selerem naciowym

Letni bigos z selerem naciowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11045

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Letni bigos z selerem naciowym"

Składniki

  • Podwójny filet z kurczaka
  • cukinia
  • seler naciowy
  • młoda marchew
  • po 1/2 papryki czerwonej i żółtej
  • 2 łyżki pokrojonych listków świeżej bazylii
  • łyżka miodu naturalnego
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka musztardy Piripiri
  • olej
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Filet kroję w kostkę, posypuję solą i pieprzem. Kroję cukinię w półplastry, seler w plasterki, marchew i papryki w słupki.

  2. Obsmażam filet na oleju, dodaję musztardę i chwilę smażę, zdejmuję z patelni. Na pozostałym tłuszczu smażę ok. 1 min marchew, papryki, dodaję resztę warzyw i smażę, aż się zeszklą.

  3. Wrzucam mięso, dodaję miód, sok z cytryny, bazylię, wlewam 3/4 szklanki gorącej wody, mieszam, doprawiam solą, pieprzem, musztardą i duszę, aż odparuje znaczna część wody.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń