Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dziś mogę delektować się przepysznym kompotem z połączenia moich papierówek z czerwonymi porzeczkami. Porzeczki pięknie się czerwienią na krzaku, a papierówki same spadają z drzewa. Połączenie tych owoców daje nam kompot, który jest bardzo orzeźwiający, lekko kwaskowaty, ale z wyczuwalną nuta słodyczy.
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1551
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 64
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1551
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 64
Składniki
Porzeczki płuczemy pod bieżącą wodą razem z papierówkami.
Papierówki kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Porzeczki i oczyszczone papierówki wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą prawie do pełna.
Doprowadzamy do wrzenia i od tego momentu gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem około 10 minut.
Zdejmujemy z ognia i zostawiamy pod przykryciem na około 30 minut (można pominąć).
Kompot odcedzamy z owoców. Do odcedzonego kompotu dodajemy cukier do smaku.
Schładzamy. Ja uwielbiam kiedy jest jeszcze ciepły.
Smacznego !!!
;-D